Tallinnas nõutakse aina enam detailplaneeringuga ärimaad

Enn Tosso
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kraanad ehitusplatsil
Kraanad ehitusplatsil Foto: AP / Scanpix

Uus Maa Kinnisvarabüroo äripindade tegevjuht Tanel Olek kirjutab, et arendajad ja investorid on aina enam hakanud otsima Tallinna süda- ja kesklinna piirkonnas asuvaid detailplaneeringuga ärimaid. Häid objekte ei ole ka varem ära põlatud, kuid nüüd on huvi läinud tunduvalt intensiivsemaks.

Olulised märksõnad on nähtavus linnapildis, parkimine ja väljakujunenud taristu, seda eelkõige ühistranspordi näol. Piirkonnana eelistatakse kesklinna ja selle ümbrust lääne-Tallinna suunas. Huvi on taastunud ka unustustehõlma vajunud linnast väljuvate trasside ääres asuvate ärikinnistute vastu. See on selge märk, et ärikinnisvaraturul nähakse võimalusi ja tunnetatakse nõudlust.

Nii nagu elukondliku kinnisvara sektoris, on ka ärisektoris kindlustunne taastumas. Sellest hoolimata ollakse plaanides äärmiselt ratsionaalsed ja otsuseid tehakse konservatiivsemate arvutuste põhjal.

Reeglina otsitakse kinnistuid eesmärgiga rajada hoone, mida on võimalik välja üürida. Hiljem jäädakse kas selle omanikuks või realiseeritakse hoone rahavoona. Kinnistute hinnad sõltuvad potentsiaalist, mida on võimalik sellele rajada ning hinnaarvutustes lähtutakse võimalikust üürivoo tasemest.

Eelkõige soovitakse rajada vähemalt 5000-ruutmeetrise üldpinnaga büroohooneid või kaubanduspindu. Just viimaste sektor on olnud väga elav ja see tendents on ikka veel jätkumas. Kinnistuid, kuhu on võimalik rajada väiksemaid büroohooneid, vaadatakse eelkõige ühe konkreetse üürniku tarvis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles