Kristjan Lepik: madalad intressid on kunstlikult tekitatud

Enn Tosso
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Lepik Ülemiste City visiooniseminaril.
Kristjan Lepik Ülemiste City visiooniseminaril. Foto: Toomas Huik

Tarkinvestor.ee juht Kristjan Lepik ütles, et ehkki euribori suhtes on arvamusi väga erinevaid, siis tema jaoks lähema paari aasta lõikes ei ole küsimus, kas Euribor võib tõusta, vaid kui palju euribor tõuseb.

«Vähegi ajalugu vaadates on mõistetav, et praegused tasemed ei ole normaalsed ning üle maailma madalad intressid on keskpankade poolt kunstlikult tekitatud, et turgutada kriisijärgset majandust,» märkis Lepik ning prognoosis, et euribor viie aasta lõikes tõuseb rohkem kui keskmiselt oodatakse - seega peaks laenuvõtjad ka arvestama tulevikus kõrgemate intressidega.

Lepik lisas, et peaks mõistlikuks laenuintresside fikseerimist, näiteks viieks aastaks. «Küsige pakkumist selleks pangast, kuid arvestage, et pangad võivad kasutada seda ka olemasoleva laenukliendi laenumarginaali tõstmiseks. Üsna jabur käitumine, sest klient soovib laenuintressi fikseerimisega oma riski vähendada, kuid eks kasutatakse jõupositsiooni,» ütles Lepik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles