Teeme Ära! alustas Facebooki puhastamist virtuaalprügist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Let's Do It Virtual Facebooki rakendus.
Let's Do It Virtual Facebooki rakendus. Foto: Ekraanitõmmis Facebookist

Teeme Ära Sihtasutus alustas täna koristuskampaaniat, mille eesmärgiks on vabaneda üleliigsest virtuaalprügist Facebookis.

Spetsiaalselt Teeme Ära! jaoks loodud uudse Facebooki rakendusega saavad sotsiaalvõrgustiku kasutajad hõlpsasti eemaldada oma kontolt need leheküljed, mille vastu enam huvi ei tunta, teatas sihtasutus pressiteate vahendusel.

Rakendus erineb olemasolevatest lahendustest, kuna võimaldab kasutajal vaid mõne arvutikliki abil eemaldada mitmeid lehekülgi korraga. Senine Facebooki pakutav võimalus eeldab, et kasutaja külastab kõiki fännilehekülgi eraldi ja klikib nupule «Ei meeldi enam».

«Virtuaalse koristuse idee sündis tänapäeval väga tavapärasest vajadusest – vähendada üleliigse info hulka oma Facebooki seinal. Väga lihtne on emotsiooni ajel «meeldib» nuppu vajutada, kuid hoopis vaevalisem on üleliigsest infost lahti saada ning organisatsioonide kontode jälgimist lõpetada,» selgitas Teeme Ära! sotsiaalmeedia koordinaator Raimo Matvere.

Matvere sõnul sobib lahendus Teeme ära! põhiväärtustega ning ta usub, et rakendus aitab inimestel hetkeks «laikimishulluse» vahepeal mõelda, milline info teda tegelikult huvitub ja millest oleks parem loobuda.

Facebooki koristamise rakendus tõlgitakse lisaks eesti keelele ka inglise, vene, saksa, prantsuse, portugali ja araabia keelde. Rakenduse väljaöötajad ning idee autorid on reklaamiagentuur Age McCann ja veebiagentuur ADM.

Proovi Facebooki rakendust siin: http://letsdoitworld.org/virtualcleanup.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles