Viis suhtlemisnippi introvertidest juhtidele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omaette olemise aja saab kasulikult ära kasutada.
Omaette olemise aja saab kasulikult ära kasutada. Foto: SCANPIX

Häbelikel ja tagasihoidlikel inimestel on äriilmas keeruline, sest enamasti eeldatakse, et ettevõtja on ekstravertse loomuga – suhtleb vabalt paljude inimestega ning tunneb end seltskonnas kui kala vees.

Raamatu The Introverted Leader autor Jennifer Kahnweiler jagab introvertsematele juhtidele nõuandeid, kuidas endale liiga tegemata siiski edukalt ärimaailmas hakkama saada. 

Veeda omaette aeg strateegia peale mõeldes. Introverdid naudivad omaetteolemist, kuid see on ideaalne aeg, kui mõtiskleda oma firma strateegia peale.

Neljasilmavestlused koosolekute asemel. Suured koosolekud pole enamasti introvertide jaoks eriti meeldivad, sestap ürita võimalikult palju asju ära korraldada neljasilmavestluste käigus. «Väiksemas ringis vestlused on introvertidele palju mugavamad ja seega ka efektiivsemad,» ütleb Kahnweiler.

Märka teisi omataolisi. Kui inimesed pidevalt räägivad ja tähelepanu keskpunkti trügivad, on vaiksematel inimestel lihtne jääda märkamatuks. Siin on aga on introvertide võimalus, sest neil on enamasti head vaatlemisoskused. Ehk et leia üles omataolised inimesed – võib-olla ei räägi nad kõige valjemini, aga neil võib olla väärtuslikke mõtteid, mida äris kasutada.

Teised räägivad, sina vaatled. Kõvad rääkijad ja esinejad on sageli kehvad inimestetundjad ja vaatlejad, sest nad on nii ametis oma ideede tutvustamisega. Introverdid aga saavad siin oma tugevad küljed ära kasutada ja väga võimalik, et sel ajal, kui ekstraverdist töökaaslane üritab näiteks kliendile iga hinna eest toodet maha müüa, saad sina kõrvalt vaadates aru, mida klient tegelikult vajab ja soovib. 

Pane võrgustikud enda kasuks tööle. Sotsiaalvõrgustikud on kui introvertidele loodud, sest seal ei loe kuigi palju see, kui mugavalt sa ennast avalikult esinedes või tähelepanu keskpunktis olles tunned.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles