Ryanair tellib aasta lõpuks 300 uut lennukit

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanairi lennuk.
Ryanairi lennuk. Foto: Reuters / Scanpix

Iiri odavlennufirma Ryanair plaanib Boeingult või Airbusilt tellida aasta lõpuks 300 uut lennukit, lausus firma juht Michael O'Leary saksa nädalalehele Der Spiegel antud intervjuus.


O'Leary sõnutsi tahab veidi aega tagasi puhaskahjumist teada andnud lennufirma tänavu tegevuskasumit kahekordistada, vahendas AFP.

Praegu 190 Boeing 737-ga opereeriva Ryanair reisijate arv peaks eelmise aasta 58,6 miljonilt O'Leary prognooside kohaselt 2017. aastaks kasvama 150 miljonini. Ta märkis ka, et hiljutised väljaülemised, et lennufirma on huvitatud Saksa Lufthansa omandamisest, ei olnud nali, kuid ei täpsustanud.

Juuni alguses avaldas Ryanair, et jäi märtsiga lõppenud majandusaasta kokkuvõttes 169 miljoni euro suurusesse kahjumisse ning põhjendas seda kõrgete kütusehindade ning Aer Linguse osaluse väärtuse kahanemisega. Aasta varem teenis lennufirma 390 miljoni euro suuruse kasumi. Selleks aastaks prognoosib firma madalamatele kütusehindadele tuginedes 200-300 miljoni euro suurust kasumit.

Eelmisel nädalal andis Ryanair teada täiendava 650 töökoha koondamisest Iirimaal, süüdistades selles valitsuse maksude tõstmise kava. Teisipäeval teatas firma lisaks, et külmutab laienemisplaanid Suurbritannias ning keskendub kasvule teistes Euroopa Liidu riikides. «Ryanair keskendub kasvule riikides, kus odavlennufirmad laienevad ning kus valitsused on turistide üle rõõmsad, mitte ei maksusta neid,» lausus O'Leary.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles