Swedbankis saavad sügisel tööd ligi pooled praktikandid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevad aastal võivad tõusta ka Swedbanki sularahateenuste hinnad.
Tulevad aastal võivad tõusta ka Swedbanki sularahateenuste hinnad. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

IT värbamisspetsialisti Marian Kuusemäe sõnul võtab Swedbank üle Eesti keskmiselt 60 üliõpilast aastas praktikale, kellest pooled on siiamaani jäänud ka edaspidi panka tööle.

Praktikakohti pakutakse erinevates üksustes, sealhulgas jaepanganduses, ettevõtte panganduses, IT valdkonnas ning ka kindlustussektoris. «Esialgu saavad praktikandid assisteerivamaid ülesandeid ning on abiks tagatoa üksustes,» ütles Kuusemäe. «Kui praktikant on tubli, anname talle ka vastutusrikkamaid ülesandeid.»

Swedbanki praktikale soovijaid on Kuusemäe sõnul palju. «Me eelistame neid kandidaate, kes näitasid kandideerimisel üles suurt huvi ja motivatsiooni teha praktikat meie firmas,» rääkis Kuusemäe, et oluliseks kriteeriumiks on sära silmis ning soov saada erialast kogemust. Samuti eelistatakse Swedbankis neid üliõpilasi, kes lisaks õppimisele löövad kaasa ka tudengielus või mõnes huviklubis.

Kuusemäe sõnul on Swedbankis praktika ka tasustatud. «Tasu sõltub sellest, kus üksuses keegi praktikat teeb ja mis on tema ülesanded. Praktika tasu on meil enne praktika algamist kokku lepitud.»

Peale praktikat jäävad panka ligi pooled praktikandid ka edaspidi tööle. «Selle kaudu me saame ka väärtuslikku tööjõudu juurde,» ütles Kuusemäe. «Kindlasti soovime aidata kaasa noorte üldisele tööturule sisenemisele ja võimaldada neile esimest relevantset töökogemust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles