Haigla koondab Andres Korgi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Kork
Andres Kork Foto: Toomas Huik

Lääne-Tallinna keskhaigla koondab kirurgiakliiniku juhataja ja arstide usaldusisiku Andres Korgi. Kork ütles, et sai ootamatu koondamisteate 16. juunil ja tema viimane tööpäev on 6. juulil.




Koondamist põhjendatakse muudatustega – kirurgiakliinikuga liidetakse operatsiooniplokk, mis eraldati kliinikust 1. jaanuaril. «Eemaldati hoolimata sellest, et kliinik ei pidanud seda otstarbekaks. Nüüd tuleb see siis tagasi,» sõnas Kork.



Koondamise tegelikus põhjuses ei olnud Kork kindel, kuid arvas, et talle võis saatuslikuks saada ühiskondlik tegevus. «Kliiniku töönäitajad on head, siin põhjust ei ole,» arvas kliinikujuht.



Mis temast edasi saab, ei osanud Kork veel öelda. «Peab ringi vaatama,» märkis pika töökogemusega kirurg. Ambulatoorse töö kohta, mida talle Lääne-Tallinna keskhaiglas koos koondamisteate andmisega pakuti, ei olnud pakkumise hetkel üldse olemas, see luuakse juhatuse 22. juuni otsusega alles 1. juulist.



«Mul on ikkagi teadusdoktori kraad ja olen töötanud opereeriva kirurgina praktilise töö peal, ma ei arva, et polikliinik oleks õige koht, kuhu minna,» põhjendas Kork oma keeldumist. Lääne-Tallinna keskhaigla on välja kuulutanud konkursi kirurgia- ja intensiivravikeskuse juhataja kohale, Kork kandideerida ei kavatse. «Ilmselt mitte, sest see ei ole pakkumine. Kui juhatus oleks tahtnud minu jätkamist, oleks kõige otstarbekam olnud teha ettepanek sellele tööle üle minna konkursita. Sisulised tööülesanded kattuvad,» selgitas ta.



Kork on Lääne-Tallinna keskhaiglas töötanud 1979. aastast alates, kirurgiakliiniku juhina oli ta ametis üle kahe ja poole aasta. Ta on ka arstide usaldusisik. Seadus nõuab usaldusisiku koondamiseks tööinspektori luba.



Tööinspektsiooni Põhja inspektsiooni juhataja Virge Messer ütles, et taotlus Korgi koondamiseks on esitatud. «Seda alles menetletakse,» lausus Messer.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles