Henriksson: meil on nüüd suurepärased tingimused kasvuks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ABB AS nõukogu esimees Tauno Heinola, president Toomas Hendrik Ilves ja ABB Balti riikide juht Bo Henriksson avasid täna Jüris asuva ABB tehnoloogialinnaku.
ABB AS nõukogu esimees Tauno Heinola, president Toomas Hendrik Ilves ja ABB Balti riikide juht Bo Henriksson avasid täna Jüris asuva ABB tehnoloogialinnaku. Foto: Andres Haabu

ABB ASi uus tehnoloogialinnak One Camp avati eile Jüri alevikus koos uue büroo- ja tootmishoonega, millesse investeeriti 14 miljonit eurot.

Sellega aga ABB ambitsioonid ei piirdu.

ABB Balti riikide juht Bo Henriksson ütles linnaku avamisel, et investeerimisele on kaasa aidanud Eesti hea ärikliima. «Ärikliima on siin hea. Siin ei ole keeruline tegutseda ning reeglid on paigas. Samuti on hea riigipoolne tugi.»

«Lõpuks asuvad kõik tootmis- ja müügitegevused ühes kohas. Linnaku rajamise eesmärk ei olnud saada juurde ainult tootmispinda, vaid saavutada sünergia, mida võimaldab geograafiline lähedus,» ütles Henriksson. «Meil on nüüd suurepärased tingimused arenguks ja kasvuks.»

Avamisel osales president Toomas Hendrik Ilves, kelle arvates on ABB-l suur potentsiaal. «Euroopa jaoks keerulisel ajal – võlakriis kestab ja retsessioon eurotsoonis alles hakkab taanduma – on iga uus tootmine ning muidugi mõista olemasoleva tootmise laiendamine eriliselt olulise tähendusega. See annab lootust ja usku tulevikku,» ütles Ilves.

«Tehnoloogiasektori päralt on tulevik, olgu tegu tuulegeneraatoritega või tööstuselektroonikaga. Tehnoloogiasektor on pea alati eksportija ning ekspordi tähtsus praeguses maailmas ei vaja enam rõhutamist. See kõik kinnitab taas insenerihariduse olulisust,» ütles riigipea.

«Meie järgmine eesmärk on kasvatada veel tootmismahtu,» rääkis Henriksson. Jüri ABB hoonetesse on investeeritud 70 miljonit eurot ning seal töötab ligi 1200 inimest. Pea kogu toodang müüakse välismaale.

Eestis tegutseb ABB alates 1992. aastast, ettevõtte tegevus jaotub kolme valdkonda: tootmine (tuule- ja diiselgeneraatorid, sagedusmuundurid, elektrikilbid, komplektalajaamad); müük (ülekandevõrkude ja jaotusalajaamade projektid, kesk- ja madalpingetooted, automaatikaprojektid, robotid) ning korrashoiuteenused tööstusklientidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles