Merkel: Kreeka uut abipaketti enne 2014. aastat ei otsustata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kantsler Angela Merkel.
Saksa kantsler Angela Merkel. Foto: SCANPIX

Saksa kantsler Angela Merkel ütles täna, et Kreeka uue abipaketi kohta ei langetata otsust enne järgmist aastat, ja arvas sellega küsimuse valimisteemade hulgast välja.

Rahandusminister Wolfgang Schäuble ütles teisipäeval kampaaniakoosolekul, et Kreeka vajab veel üht abipaketti, kui euroala kriisiriigi teine laenuprogramm tuleval aastal läbi saab.

Merkel püüdis valijates ärevust tekitavat teemat summutada. «Ma ei oska öelda, missuguseid summasid võib vaja minna. Me saame seda öelda alles järgmise aasta keskel,» ütles ta telekanalile SAT.1.

«Ma ei saa öelda ega kinnitada ühtki [potentsiaalse uue abileppe] summat. Ma ei tea seda, seda ei ole võimalik teada. Võib ainult öelda, et Kreeka peab praegust teed jätkama ja meie toetame teda nii hästi, kui suudame.»

Vasaktsentristlik opositsioon haaras Schäuble sõnadest kinni kui tõendist, et valitsus varjab Kreekat puudutavaid fakte Saksa maksumaksjate eest, kel on tulnud kanda lõviosa Euroopa päästepakettidest.

Schäuble pressiesindajal tuli Martin Kotthausil tuli kolmapäeval vastata ajakirjanike rünnakutele eurotsooni võlakriisi teemal, mis taas 22. septembri Saksa parlamendivalimiste teemade hulka tõusis.

Pressiesindaja kinnitas, et enne järgmist aastat Kreekale uute summade eraldamise otsust ei langetata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles