Paberitootja investeerib ligi 4 miljonit eurot uude puidupeenendusliini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paberiliin.
Paberiliin. Foto: Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

Kehras tegutsev Eesti ainus jõupaberitootja Horizon Tselluloosi ja Paberi AS (Horizon) hangib kaasaegse laastuvalmistamise liini, mille tarnib globaalne tehnoloogiaettevõte Andritz Group.

Puidupeenendusliini tehtav koguinvesteering ulatub 3,8 miljoni euroni ning see viiakse lõpule 2014. aasta keskel. Hangitav liin on puidutöötlemise uusim tehnoloogia ning see koosneb palkide laadimisseadmetest, puidukoorijast, hakkurist ning hakkesõelast.

«Uus tehnoloogia võimaldab paremini rakendada ettevõtte viimase aja investeeringuid keedu- ja pesuprotsessidesse ning parandada tootmises kasutatava puidulaastu kvaliteeti. Uus sisseseade katab Horizoni praeguse 70 000 tonnise tootmismahu juures täielikult puidulaastude vajaduse ning ka 110 000 tonnise aastatoodangu vajaduse, kui vastavalt ettevõtte investeerimisprogrammile alustab tööd uus paberitootmisliin,» ütles Horizoni omanikfirma Tolaram Group Eesti juht Sonny Aswani.

Ettevõtte 55 miljoni eurose ning kolme aasta pikkuse investeeringute programmi osana käivitas Horizon 2012. aastal uue tselluloosikeeduliini ning tänavu avatakse uus lubjaahi, mis võimaldab ettevõttel ümber töödelda ligi 90 protsenti tootmises kasutatavast lubjast.

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS ekspordib toodangut enam kui 55 riiki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles