Viking Line käive kasvas ligi kümnendiku

Enn Tosso
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viking Line
Viking Line Foto: Liis Treimann

Viking Line kontserni tervikkäive kasvas 2013. aasta esimesel kuuel kuul 9,5 protsenti ehk 255,3 miljoni euroni. Kasum pärast maksude maha arvestamist oli 1,9 miljonit eurot. Läinud aasta samal perioodil oli ettevõte 14,2 miljoni euro suuruses kahjumis.

Aasta esimesel poolel kasvas reisijate veost tulenev müügitulu 103 protsendi võrra 255,3 miljoni euroni ja seda peamiselt tänu uue kruiisilaeva Viking Grace'i populaarsusele. Uue lipulaeva lansseerimiskulud ning parvlaev Gabriella ettenägematud hooldustööd, millest tulenevalt oli laev kolm nädalat liinilt ära, mõjutasid siiski majandusnumbreid. Kontserni tulemus enne maksude ning parvlaev Isabella müügist saadud 22,8 euro suuruse kasumi mahaarvestamist oli -20,2 miljonit eurot (aasta varem -18,6 miljonit eurot).

Kontserni käive aasta teises kvartalis ehk ajavahemikul 1. aprillist 30. juunini oli 140,3 miljonit eurot (2012. aastal 131,9 miljonit eurot). Sama perioodi kasum pärast Isabella 22. aprillil toimunud müügist saadud tulu mahaarvestamist oli 2,2 miljonit eurot (2012. aastal 1,6 miljonit eurot).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles