Vaata, mida põnevat plaanib miljardärist innovaator Elon Musk järgmisena luua!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elon Musk Tesla Motorsi tehases
Elon Musk Tesla Motorsi tehases Foto: SCANPIX

Bloomberg tõi välja 12 asja, mida Lõuna-Aafrika Vabariigist  pärit miljardärist tehnoloogiaettevõtja, Paypali, Tesla Motorsi ja Spacexi asutaja Elon Musk plaanib järgmisena luua.

1. Hyperloop, lineaarsete induktsioonmootorite toimel  kiirusel kuni 1300 km/h toimuv linnadevaheline inim- ja sõidukitransport madalrõhukeskkonnaga terastorus.

2. Ülehelikiirusel liikuv, vertikaalselt startiv ja maanduv elektriline lennuk.

3. Taaskasutatav kosmoserakett. Muski ettevõte SpaceX arendab sõidukit, mis suudab kosmosest naastes vertikaalselt maanduda ning on kõlblik uuesti kasutamiseks. Selline võimalus teeks kosmoselennud palju soodsamaks, kuna tänapäevased kosmoseraketid lagunevad tavaliselt maandumisprotsessi käigus osadeks ning kukutatakse merre. SpaceX on praeguseks edukalt katsetanud madalamatel kõrgustel Grasshopperi nimelist raketti, arendamisel on selle uus versioon, mis suudaks naasta ka kosmosest.

4. Kommertskasutuses kosmodroom. Seni on Muski SpaceX kasutanud Vandenbergi ja Cape Canaverali kosmodroome, kuid ettevõttel on plaanis Texasesse Brownsville´i ehitada omaenda kosmodroom.

5. Texase osariiki Tesla Motorsi automüügisalong. Texase osariigi seaduste järgi ei tohi autotootjad ise müüa sõidukeid tarbijatele oma automüügisalongides, vaid ainult läbi edasimüüjate, Musk üritab jõuda osariigi võimudega kokkuleppele, mis seda lubaks.

6. Lisaks Tesla Motorsi Roadsterile ja Model S-ile plaanib Musk tuua turule ka püstloodis lahtikäivate ustega elektrilise sportauto Model X, veel nimeta soodsa elektrilise sedaani ja ka pikapi.

7. Isesõitvad autod. Musk on teatanud, et teeb Google´iga koostööd isesõitvate autode arendamisel ning plaanib kunagi tulevikus ka Tesla all sellise sõidukiga turule tulla, kuigi ta ise nimetab neid pigem autopiloodiga autodeks.

8. USA idarannikult läänerannikule ulatuv Tesla elektriautode kiirlaadimisvõrgustik, mille Musk loodab luua juba lähema aasta jooksul.

9.  Elektriautode akusid vahetavad robotid. Musk plaanib mõnedesse kiirlaadimisvõrgustiku laadimispunktidesse lisada robotid, mis suudavad auto tühja aku täis aku vastu vahetada vaid pooleteise minutiga.

10. Los Angelese liiklusummikute lahendamine. Musk annetas 50 000 dollarit Angelenos Against Gridlock algatusse, mis tegeleb California liikluse infrastruktuuri uuendamise ning liiklusummikute vähendamise planeerimisega, lubades ka edaspidi nõu ja jõuga ettevõtmisesse panustada.

11. Boeing 787 Dreamlineri probleemide lahendamine. Peale seda, kui Boeing 787 Dreamlinerit tabasid aasta alguses mitmed akudega seotud probleemid, pakkus Musk Boeingu inseneridele oma abi.

12. Muski hullumeelseimaks plaaniks võib aga kahtlemata pidada 80 000 inimesest koosneva Marsi koloonia rajamist. Musk on korduvalt öelnud, et soovib Marsil surra. «Küll mitte sellega kokku põrgates,» täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles