Saku alustas õlle eksporti India ookeanis asuvatele Seishelli saartele

Enn Tosso
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saku
Saku Foto: Array

Augusti alguses saatis Saku Õlletehas teele ligi 800 kasti jooke, mille sihtpunktiks on ettevõtte kõige eksootilisem ekspordimaa Seishellid.

Esimese proovipartii jooke sai India ookeanis asuv saareriik juba mõned kuud varem, uus tellimus kinnitas huvi Saku toodete vastu. «Suurem osa Seishellidele saadetud jookidest on Kissi siider, aga ka õlu ja long drink. Meie teada on Saku jookide tarbijad Seishellidel eelkõige turistid, kellele sealne kaubandus peamiselt toetubki,» rääkis Saku Õlletehase juhatuse esimees Margus Kastein.

Tema sõnul tekitab uus eksootiline sihtkoht ettevõttes mõistagi elevust, kuid selle turu kogused ei hakka olema suured. Peamised eksporditurud on ettevõtte jaoks Soome, Poola, teised Balti riigid ja Taani.

Saku joogid on müügil 13 välisriigis. Ekspordi arvelt tuli 2012. aasta kokkuvõttes 34 protsenti Saku Õlletehase käibest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles