SEB: tööturul hõivatute arvu kasv üllatas

Enn Tosso
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa tööpakkumised.
Töötukassa tööpakkumised. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

SEB majandusanalüütik Ruta Arumäe ütles, et töötus vähenes teises kvartalis oodatust kiiremini, langedes 8,1 protsendile. Esimeses kvartalis oli töötuse määr 10,2 protsenti.

«Inimesed on muutunud tööturul aktiivsemaks, tööjõu hulk kasvas kvartaliga lausa ühe protsendi võrra,» sõnas ta. Üllatav oli Arumäe sõnul, et tööjõuturul hõivatute arv kasvas võrreldes aastatagusega 3,3 protsenti. «See oli aasta kiireim kasv ning oleksin oodanud pigem tempo aeglustumist, kuna majanduskasv on kiduraks jäänud. Teise kvartali hõive kasv oli aga märgatavalt kiirem kui majanduskasv samal perioodil ning seda juba teist kvartalit järjest,» rõhutas ta.

Tööturule lisandus üle 20 tuhandetöötaja ning töötute arv kahanes 14 tuhande võrra. «See tähendab, et tööd said ka mitmed varem tööd mitte otsinud inimesed,» selgitas ta ning lisas, et töötuse määra kahanemine on jõudnud turul vähem soositud gruppideni  nagu väga pikaajalised töötud ning noored. Oodatust paremate tööturu arengute tõttu alandas SEB 2013. aasta töötuse määra prognoosi 8,8 protsendile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles