Galerii: Olivia rapsiõli tootja avas uue tehase

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Olivia rapsiõli tootja Scanola Baltic AS avas Painkülas asuva tehase uue osa, mis võimaldab ettevõttel töötlemismahtu kahekordistada.

Kui vana võimsuse juures töötles tehas aastas 70 tuhat tonni rapsiseemneid, siis täisvõimsusel tööd alustanud uue tehase töötlemisvõimsus on kuni 140 tuhat tonni aastas.

Uues tootmisüksuses on kasutusel kuumpressimistehnoloogia. Uue sisseseade tehniline tase on võimaldanud tõsta tootmise mahtu, toodete kvaliteeti ja vähendada energiakulu tooteühikule.

Uus tootmisliin annab lisaks tootmisvõimsuse kasvule ka parema efektiivsuse, sest tänu uuele tehnoloogiale saadakse pressimisel rapsiseemnetest rohkem õli. Uuele tehasele vajalik rapsiseemnete kogus on 12 tuhat tonni kuus.

Augustis avatakse tehase juures uus rapsi vastuvõtukeskus, mis lubab korraldada vastuvõttu kiiremini ja rapsikasvatajatele mugavamalt.

Uude tehasesse ja vastuvõtukeskusesse on alates septembrist 2012 investeeritud kokku ligi 14 miljonit eurot.

«Põllumeestele tähendab tehase uue osa avamine suuremat kiirust rapsi vastvõtul, paremat müügihinda ning võimalust turustada oma toodangut lähedal,» selgitas Scanola Balticu juhatuse liige Ants Puusta. «Sel aastal loodame keskmisest paremat rapsisaaki ja oleme omalt poolt teinud investeeringuid eestimaise saagi vastuvõtuks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles