Tööotsijad küsivad enamasti rohkem palka, kui tööandja on nõus maksma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööintervjuu.
Tööintervjuu. Foto: Panther Media/Scanpix

Et tööandjate ja tööotsijate palgasoovide vahel haigutab hiiglaslik lõhe, pole mitte ainult Eesti tööjõuturu omapära. Sama probleem on ka USAs, kus kahel kolmandikul juhtudel ületavad tööotsijate palgasoovid seda, mida ettevõte suudab või tahab selle töö eest maksta.

See selgus värskest CareerBuilderi värbamisuuringust. Nimelt ületasid 67 protsendil juhtudest palgaootused tööandjate palgapakkumisi, kusjuures aastaga on lõhe kasvanud 6 protsendipunkti võrra. Sama uuring leidis ka, et suured erinevused palgasoovides ja pakutavas on peamine põhjus, miks inimesed tööpakkumisi vastu ei võta.

Mida võiksid tööandjad sellest kõigest järeldada? On oluline olla kursis tööjõuturul toimuvaga, sest tööjõud on ressurss, mille peale käib neil päevil armutu võitlus. Peab teadma, millised trendid sel turul parasjagu on, sest ainult nii saate teha realistlikke palgapakkumisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles