IMF: Leedu majanduslangus võib tänavu olla üle 16 protsendi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu lipp.
Leedu lipp. Foto: Toomas Huik

Leedu majanduslangus võib sel aastal olla vähemalt 16 protsenti ning tuleval aastal veel 3,75 protsenti, teatas Leedus visiiti lõpetava Rahvusvahvusvahelise Valuutafondi (IMFi) missiooni juht esmaspäeval.


«Leedul on vaja edasisi korrektiive keskmises perspektiivis, seitset protsenti sisemajanduse koguproduktist (SKP). Ma arvan, et nii palju on veel vaja kokku hoida,» ütles Catriona Perfield Vilniuses pressikonverentsil.

Perfield märkis, et Leedu pole palunud IMFilt finantsabi ning ei pea ka kõnelusi krediidi saamiseks. Ta rõhutas reformide jätkamise vajadust.

«IMFi tööraportis esitatud näitajad on väga selged - avalike kulude konsolideerimine, mis ületab seitset protsenti SKP-st ja mis tuleb ellu viia lähema kahe aastaga, on suur väljakutse, kuid seda on võimalik ellu viia, kuna kõik mõistavad, mis juhtub, kui seda ei tehta,» ütles peaminister Andrius Kubilius ajakirjanikele pärast kohtumist IMFi esindajatega.

IMFi missioon saabus Leetu 11. juunil. Purfieldi sõnul esitab missioon ilmselt teisipäeval põhjaliku raporti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles