Liviko teenis mullu 72 miljonit kasumit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liviko juhatuse esimees Janek Kalvi.
Liviko juhatuse esimees Janek Kalvi. Foto: AFP / Scanpix

Alkoholitootja Liviko kontserni mullune müügitulu ulatus 1,84 miljardi kroonini ning aastane puhaskasum 71,8 miljoni kroonini.

1,84 miljardi kroonisest käibest 853 miljonit krooni moodustab alkoholi aktsiisimaks, teatas ettevõte.

Võrreldes 2007. aasta 1,4 miljardi kroonise konsolideeritud müügituluga kasvas mullu käive 31 protsenti. Ent 2008. aasta jaanuaris tõusis alkoholiaktsiis 10 protsenti ning juunist veel 20 protsenti.

Liviko mullune puhaskasum on 2007. aasta 50 miljoni kroonise kasumiga võrreldes 42 protsenti suurem.
«Hoolimata Balti riikide üldiselt raskest majanduskeskkonnast ja siinse alkoholituru 15 protsendilisest langusest suutsid Liviko grupi ettevõtted 2008. aastal oma turuosa nii Eestis, Lätis kui ka Leedus oluliselt suurendada,» mäkris Liviko juhatuse esimees Janek Kalvi.

Kõik Liviko grupi ettevõtted kasvatasid 2008. aastal müügitulu ning teenisid kasumit. Ettevõtte teatel kasvas müügitulu peamiselt eksporditava omatoodangu müügimahtude suurenemisest ja imporditavate alkoholibrändide läbimüügi kasvust.

Liviko müüs omatoodangut 2008. aastal 12,7 miljonit liitrit, millest eksportis kolm miljonit liitrit ehk 24 protsenti kogu toodangust, saavutades omatoodangu ekspordi 31 protsendilise kasvu võrreldes 2007. aastaga.

Liviko eksportis 2008. aastal ennekõike juba olemasolevatele turgudele: Lätti, Leetu, Venemaale, Ukrainasse ning Soome. Tähtsaima ekspordiartikli Vana Tallinna likööri müük välisturgudel kasvas 13 protsenti, Viru Valge viina eksport tõusis aastaga viis protsenti.

Eesti, Läti ja Leedu riigieelarvesse maksid AS Liviko grupi ettevõtted kokku 853 miljonit krooni alkoholi aktsiisi: Eesti riigieelarvesse 649 miljonit, Läti riigieelarvesse 117 miljonit ja Leedu riigieelarvesse 88 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles