MKM: siseturg pöördus mullu taas kasvule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast majandussurutist on tarbija  näinud, et firmad saavad hea tahtmise korral ka hindades järele anda.
Pärast majandussurutist on tarbija näinud, et firmad saavad hea tahtmise korral ka hindades järele anda. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kriisi ajal tuntavalt kukkunud siseturg on jälle kasvule pööranud ning mullu oli see juba üheks suurimaks panustajaks sisemajanduse koguprodukti (SKP) kasvu.

Jaekaubanduses kasvasid tulud kuludest kiiremini ning kogukasum võrreldes varasema aastaga suurenes 2012. aastal enam kui 60 protsenti, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM).

Möödunud aastal andsid suurema osa toidukaupade jaemüügikäibest viis kaupluseketti: Selver, Maxima, ETK grupp, Rimi ja Prisma. Neist suurima ehk Rimi müügitulu ulatus mullu 360 miljoni euroni ning väikseima ehk Prisma oma 178 miljoni euroni.

2011. aastal alanud kiire palgatõus kaubanduses aeglustus ning jäi mullu Eesti keskmise taseme lähedale. Aasta varem oli palgakasvu peamiseks põhjuseks sektorit vaevanud tööjõupuudus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles