Kindlustusseltsid: me ei näe eraravikindlustuse pakkumiseks nõudlust

Enn Tosso
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ergo kindlustus toetab sporti.
Ergo kindlustus toetab sporti. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Juuli keskel alustas ERGO esimese kindlustusseltsina Eestis ravikulude lisakindlustuse pakkumist, kuid teised kindlustusseltsid ei näe sellise toote pakkumiseks turul piisavalt potentsiaali, vahendab ERR.

«Minu isikliku hinnangu järgi ei ole antud turg sellisele kindlustusele eriti suur, kuna tegelikkuses antakse selle tootega üsnagi piiratud kindlustuskaitse,» ütles Salva Kindlustuse kindlustusdirektor Urmas Kivirüüt Med24.ee portaalile.

«Vaikselt on turg tekkimas ning see sõltub eelkõige riikliku kindlustuse suutlikkusest ilma järjekordadeta teenust pakkuda,» ütles SEB Elu- ja Pensionikindlustuse juhatuse esimees Indrek Holst, lisades, et kui riigi ravikindlustus muutuks efektiivsemaks, siis kaoks turg sootuks.

Swedbanki elukindlustuse äriarenduse juht Mihkel Mandre märkis aga, et eratervisekindlustus on rohkem levinud Eestist nõrgema riikliku tervishoiusüsteemiga riikides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles