Saksa valitsus lükkas keskpanga Kreeka-abi väite ümber

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka lipp.
Kreeka lipp. Foto: Mihkel Maripuu

Saksa valitsus lükkas ümber Der Spiegelis ilmunud Saksa keskpanga väite, nagu vajaks Kreeka järgmisel aastal uut abipaketti, kirjutab Reuters.

Saksa rahandusministeerium ütles, et ei tunne Saksa keskpanga sisedokumenti, mida Der Spiegel tsiteeris. Seal väidetakse, et Kreeka vajab uut abipaketti ja et olemasolevad abipaketid on seotud suure riskiga.

Euroopa Komisjoni, Rahvusvahelise Valuutafondi ja Euroopa Keskpanga hiljutise aruande kohaselt edenevad Kreeka reformid hästi. Kuna praegune programm kestab 2014. aastani, siis ei ole mõtet spekuleerida, mis juhtub 2014. aastal, ütles ministeeriumi pressiesindaja Martin Kotthaus.

Der Spiegel väitis, et eelmisel kuul heaks kiidetud 5,8 miljardi eurone laenumakse oli poliitiliselt motiveeritud.

Koalitsiooni kuuluvate vabade demokraatide juht Philipp Rösler kinnitas, et Kreeka liigub absoluutselt õiges suunas. «Ma tahaksin näha, mis juhtuks Saksamaal, kui meil palutaks teha sama palju reforme,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles