Potisepp: käibemaksu tõus on paras seatemp

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Potisepp.
Sirje Potisepp. Foto: Mihkel Maripuu

Toiduliidu juht Sirje Potisepp ütles, et kuna kallinevad ka kütus ja kogu logistika, siis tootjad kahe protsendi suurust käibemaksu tõusu niisama lihtsalt alla ei neela ja peavad ka oma toodete hindu tõstma.


«Käibemaksu tõstmine on üldse üks seatemp ja paras kingitus enne jaani, aga see, et seaduse jõustumiseni jäi napp nädal, ei kannata üldse mingit kriitikat,» ütles Potisepp. Ta lisas, et selle eest, et poliitikud ei jõudnud omavahel varem kokkuleppele, karistatakse nüüd ettevõtjaid.

Potisepa sõnul on nii tootjate kui kaupmeeste olukord niigi kriitiline ja käibemaksu lisamine viib osa neist hoopis rivist välja, sest enamikul puudub võimalus maksutõuse muude kulude arvel katta.

Toiduliidu juht juhtis tähelepanu, et mingit analüüsi käibemaksu tõstmisele, mis puudutab absoluutselt kõiki tarbijaid, ei eelnenud. «Samuti ei andnud poliitikud ühtki selget signaali riigiaparaadi kulude kärpimise kohta,» märkis ta ja lisas: «Eks lihtsam on võtta sealt, kus veel tööd tehakse, aga sealgi lõpeb varsti jaks otsa.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles