Professor: kriis on innovatsioonile parem, kui jõukus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Innovatsioon: Rotermanni väljakul esitleti nullenergia moodulmaja.
Innovatsioon: Rotermanni väljakul esitleti nullenergia moodulmaja. Foto: Liis Treimann

Raha küllus on innovatsiooni kirstunaelaks, kuid praegune kriis peaks innovatsiooni ainult turgutama, usub Harvardi  Ärikõrgkooli ärijuhtimise professor ja mitmete innovatsiooniraamatute autor Clayton Christensen.


Ajakirjale MIT Sloan Management Review antud intervjuus kinnitas Christensen, et praegune kriis sunnib innovaatoreid hakkama saama palju vähema rahaga, vahendas ajakiri HEI.

«Üks eduka innovatsiooni kirstunaelu on see, et frmad on nii pühendunud innovatsioonile, et annavad innovaatoritele palju raha kulutada,» sõnas professor. «Ja statistiliselt alustab 93 protsenti kõigist hiljem edukaks osutunud innovatsioonidest valest suunast; tõenäosus, et esimese korraga asjad joonde saadakse, on väga väike. Kui anda inimestele palju raha, annab see võimaluse järgida väga pikka aega valet strateegiat. Ja keskkonnas, kus pead lükkama innovatsioone uksest kiiresti välja ning hoidma innovatsioonikulu madala, on edu saavutamise tõenäosus tegelikult palju kõrgem.»

Christenseni kogemuse põhjal toimuvad läbimurdelised innovatsioonid enamasti siis, kui pinge on suurim ja ressursid kõige piiratumad. «Sel ajal on inimesed tegelikult palju avatumad ümber mõtlema fundamentaalset viisi, kuidas nad oma äri teevad,» ütles Christensen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles