Hääl: Paldiskis on kõik kontrolli all

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexela terminal Paldiskis.
Alexela terminal Paldiskis. Foto: Toomas Huik

Alexela Paldiski kütuseterminali omanik Heiti Hääl kinnitab, et midagi keskkonnale või inimeste tervisele ohtlikku see ei erita ja kõik vastab normidele.


Hääl tuletas meelde, et Paldiskis, nagu ka igal pool mujal, on lähenemas kohalikud valimised ja opositsioon peab millestki rääkima. Üle aasta töötab seal tema sõnul haisuseirejaam, mille mõõtmistulemused näitavad, et terminal vastab Eestis kehtivatele normidele.

Seadusega kehtestatud saastenorme Alexela terminal tema sõnul ei ületa. «See, et vedelik, mille on mingi lõhn, seda ka mingil määral eritab, on aga paratamatu. Kui keegi toas kogemata puuksu teeb, siis on ka esialgu paha lõhn, mis aga ajapikku hajub, ja kindlasti pole see kellelegi ohtlik.»

Nüüdseks on Alexela terminali laienemine Paldiskis lõppenud, sest ettevõtte käsutuses olev maa-ala on täis ehitatud. Alates 2001. aastast, mil ehitus algas, on terminal kasvanud täpselt kümme korda.

Erinevad bensiini komponendid saabuvad meritsi Kaliningradist, Ventspilsist, Riiast ja mujalt, Paldiskis toimub nende segamine ja edasi laevadega sihtturgudele saatmine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles