Tallinnas suureneb Vene ja Aasia turistide arv

Liisu Arumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Tallinna välikohvikutes
Turistid Tallinna välikohvikutes Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Statistikaameti andmetel on juunikuu seisuga majutusettevõtetes peatunud turiste mullusest rohkem. Välisturistide edetabelit juhib jätkuvalt Soome, millele järgnevad Venemaa, Saksamaa ja Läti.

Jõudsalt suureneb aga Aasia turistide osatähtsus, keda peatus meil eelmise aastaga võrreldes 60% rohkem.

Seda kinnitab ka Ülemiste Hotelli juhataja Andrus Savitski, kelle sõnul peatub neil kõige rohkem küll hispaania turiste, kuid Taist ja Lõuna-Koreast pärit külastajate arv on kindlasti suurenenud.

Vene ning soome turistide arvu tõusu kinnitab Kalev SPA Hotelli müügi- ja turundusdirektor Marina Mättik. «Kui võrrelda 2012. aasta ja 2013. aasta esimest poolaastat, on soome turistide arv tõusnud 6 protsenti ning vene turistide arv lausa 26 protsenti,» rääkis ta.

Viru Hotelli kommunikatsioonijuhi Peep Ehasalu sõnul oli nende hotellis juuni täituvus ja turistide rahvuslik jaotus võrreldav eelmise aastaga. «Endiselt saabub kõige rohkem turiste Eestisse Soomest ja Soome on jätkuvalt kõige olulisem välisturg. Vene klientide osakaal on tõusnud samas tempos Tallinna keskmisega ja see on teine oluline kliendirühm. Järgnevad Hispaania, Norra ja Rootsi,» sõnab ta.

Peep Ehasalu lisas, et juuli on läbi aastate olnud kõige suurema täituvusega kuu ja nii ka tänavu. «Eelmise aasta juuli keskmine täituvus oli 99 protsenti ja on selge, et sarnast tulemust korrata on keeruline. Ometigi oli täituvus 94 protsenti, mis on Tallinna keskmisest ligi 10 protsenti kõrgem ning majutushindade tõusu tõttu ületasime eelmise aasta näitajaid nii juunis kui juulis,» rääkis ta.

Andrus Savitski sõnul on täituvuse seisukohast oluline see, et kuigi Ülemiste Hotellis on külastajate arv tõusnud, siis tubade arv on aasta lõikes oluliselt vähenenud. Rohkem soovitakse olla kahestes ning isegi kolmestes, lisavoodiga tubades.

Raekoja platsi äärsete restoranide andmetel pole välisturistide arvu tõusu märgata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles