Hääl: jutt Alexela süüst seoses Norra terminali plahvatusega on jabur

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiti Hääl.
Heiti Hääl. Foto: Peeter Langovits

Firmale Alexela Logistics kuuluv Alexela Sløvåg, mis opereerib kütuseterminali Norras, sai seoses toimunud plahvatusega kahe miljoni Norra krooni (NOK) suuruse trahvi, mille ettevõte vaidlustab.


Alexela omanik Heiti Hääl ütles, et sõlmis terminali ostulepingu päev enne selle õhku lendamist ja nõuab nüüd kohtu kaudu endistelt omanikelt kahjutasu. Hääle sõnul toimus plahvatus puhtalt endise juhtkonna oskamatuse tõttu. «See, et meid oleks Norras milleski süüdistatud, on alatu laim,» lausus ta.

Üleeile lõpetas Norra majandus- ja keskkonnapolitsei Økokrim oma 25 kuud kestnud uurimise ja tuli välja süüdistuskokkuvõttega. «Karistada sai ettevõte, kus plahvatus aset leidis ja mis jätkuvalt meile kuulub, kahe miljoni Norra krooniga maksimaalsest kümnest miljonist. Päris kindlasti ei vasta tõele täna ajakirjanduses esitatud väide, nagu oleks süüdistuse saanud terminali opereeriva Alexela Slovåg juhid. Küll aga said endised omanikud kriminaalsüüdistuse kokku kaheteistkümnes episoodis,» selgitas Hääl toimunut.

Samal ajal on Alexelal lõppenud kohtus neli nädalat kestnud tsiviilvaidlus terminali endiste omanike vastu. Kokku nõuab Alexela müüjailt 140 miljoni Norra krooni tasumist. Selle kohtuotsus tuleb ülejärgmisel nädalal, kuid tõenäoliselt kaevatakse see edasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles