Riik ostab 28 uut rongi

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrirong.
Elektrirong. Foto: Toomas Huik

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi ja ASi Elektriraudtee vahel täna sõlmitud kokkuleppel viibAS Elektriraudtee läbi riigihanke 18 elektrirongi ning 10 diiselrongi soetamiseks.


Hange kuulutatakse välja hiljemalt järgmise nädala jooksul.

AS Elektriraudtee hangib 18 elektrirongi, kasutades Ühtekuuluvusfondi vahendeid ning riigieelarvelist kaasfinantseeringut. Kümme diiselrongi soetab ettevõte 20-aastase makseperioodiga kapitalirendi korras. Uute reisirongidega alustatakse reisijate teenindamist hiljemalt aastal 2013.

Lisaks saab AS Elektriraudtee võimaluse võtta hankija pakkumises näidatud tingimustel 20-aastase makseperioodiga kapitalirendile veel täiendavalt kuni kümme diiselrongi. Lisatellimusena hangitavate diiselrongide soetamine ja arv otsustatakse hiljemalt esimese põhitellimuses sisalduva diiselrongi saabumise ajaks.

Elektriraudtee AS on Eesti riigile kuuluv raudtee-ettevõte, mis tegeleb riigisisese reisijateveoga elektrirongidel Tallinna piirkonnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles