Elcoteq müüb põhiosa Tallinna tehasest Ericssonile

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elcoteqi tehas Tallinnas, millest põhiosa müüs firma selle aasta juunis Ericssonile.
Elcoteqi tehas Tallinnas, millest põhiosa müüs firma selle aasta juunis Ericssonile. Foto: Mihkel Maripuu

Soome elektroonikatööstuse allhankefirma Elcoteq müüb enamiku Tallinnas asuvast tehasest Rootsi telekommunikatsioonifirmale Ericsson.


Tehingu koguhind on ligikaudu 30 miljonit eurot, vahendas STT. Ericssonile siirduvate üksuste käive on veidi vähem kui 200 miljonit eurot.

Elcoteq põhjendab tehingut turusituatsiooni muutumisega. Firmale jääb Euroopas alles vaid Ungaris Pécsis asuv suur tehas, mis suudab rahuldada kõiki nõudeid.

Elcoteqi tehas on pikka aega olnud Eesti suurim ekspordile keskendunud ettevõte. Ericsson on omakorda Elcoteqi suurklient, mille tellimusi hakatakse täitma teiste tehaste abil.

Elcoteq annab Tallinnas tööd umbes 1600 inimesele, neist 1200 siirdub nüüd Ericssoni teenistusse ja jätkab tööd kehtiva töölepingu järgi.

Elcoteq jätab omale Tallinnasse alles väikse tootmisüksuse. Firma teatel ei mõjuta müügitehing kasumlikkust aasta läbilõikes. Elcoteqi käive oli 2008. aastal 3,4 miljardit eurot, ärikahjum ulatus samas 7 miljoni euroni.

Elcoteq loodab, et müügitehingule pannakse punkti 2009. aasta lõpuks. Selle jõustumiseks läheb vaja konkurentsiameti heakskiitu.

Elcoteq on kärpinud tootmist Euroopas väga jõuliselt. 2007. aastal sulges ettevõte Soomes Lohjas asunud tehase.

Lisaks Ungarile asuvad firma tootmisüksused veel Hiinas, Mehhikos, Venemaal, Indias ja Brasiilias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles