IMF: Läti astus vapra sammu

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IMF-i eksperdid usuvad, et erinevalt teistest end lõhki laenanud riikidest ei pea nad Eesti suhtes finantskorra kaitsjaid mängima.
IMF-i eksperdid usuvad, et erinevalt teistest end lõhki laenanud riikidest ei pea nad Eesti suhtes finantskorra kaitsjaid mängima. Foto: AP / Scanpix

IMFi asedirektor John Lipsky kiitis meie lõunanaabrite julgeid samme eelarvekärbete kinnitamisel ja ütles, et IMF koos teiste rahvusvaheliste partneritega aitavad Lätil kriisist üle saada.


«Läti parlamendi heaks kiidetud eelarveprogramm on oluline ja julge samm,» märkis IMFi asedirektor John Lipsky fondi kodulehel eile õhtul vastu võetud 500 miljoni lati mahus eelarvekärpeid kommenteerides.

Lisaks eealrvepuudujäägile peab programm tagama keskpikas perspektiivis eelarvejätkusuutlikkuse ja nagu IMFi juht Dominique Strauss-Kahn juba on öelnud, viima miinimumini negatiivse mõju vähekindlustatud inimestele, tõdes ta. Läti peaminister Valdis Dombrovskis loodab juulis välismaistelt laenajatelt eesotsas IMFiga saada 7,5 miljardi euro mahus abipaketi raames 1,2 miljardit latti.

Ebapiisavate eelarvekärbete tõttu jäi Lätil märtsis IMFilt saamata 200 miljonit eurot.

  «Jätkame koostööd Läti võimude, Euroopa Komisjoni ja teiste rahvusvaheliste partneritega, et aidata Lätil kriisist üle saada ja taas kasvurajale naasta,» lausus Lipsky.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles