Müügituluta idufirma on tänasest Balti alternatiivbörsil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Börs.
Börs. Foto: Toomas Huik / Postimees

Tänasest on NASDAQ OMX Balti alternatiivturul First North noteeritud terviseuuringute teenust pakkuv ettevõte Telescan, kirjutab Äripäev.

Kui esialgu on tegemist alles idufirmaga, mis pole teeninud sentigi tulu, siis kohe pärast börsil noteerimist plaanib Briti ettevõte emiteerida uusi aktsiaid, müüa vahetusvõlakirju ning kaasata 2–5 miljonit eurot. Kuue kuni kaheteistkümne kuu jooksul aga plaanitakse korraldada aktsiate avalik esmaemissioon (IPO) ja 2013. aasta lõpuks näidata 6 miljoni eurost käivet ja väikest kasumit.

Telescani äriidee on pakkuda esimesena maailmas taskukohast iga-aastast terviseuuringu teenust, mis põhineb magnetresonantstomograafial, kompuutertomograafial ja ultraheliskaneeringul, mida kombineeritakse veel mitme kõrgtehnoloogilise skaneerimistehnoloogiaga. Seejärel võrdleb Telescan saadud teavet geeniskaneeringutelt saadud informatsiooniga, mis võimaldab tuvastada 45 levinuma tõsise haiguse biomarkerid.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles