Kernu mõis läheb Siilatsi kätte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Siilats
Viktor Siilats Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Kernu mõisa müügi enampakkumise võitis eelmise aasta sügisel kinnisvarahaldusfirma AS Evore, mille omanik on suurärimees Viktor Siilats. Varem Hoolekandeteenused ASile kuulunud mõisas on pikka aega osutatud teenuseid psüühilise erivajadusega inimestele, kirjutab Äripäev.

Kuna hoone on aja jooksul kulunud ja lagunenud, otsustas riik sellele 2009. aastal uue rakenduse leida. 2012. aasta sügisel toimus oksjon, kus tegi parima pakkumise AS Evore. Firma plaanib hoone restaureerida ja avada selle avalikuks kasutamiseks.

Evore üks osanik Krista Siilats ei soostunud aga täpsustama, mida kavatsetakse mõisahoone ja sinna juurde kuuluva 21,9 hektari suuruse krundiga peale hakata, sest vormistatud on vaid ostu eelleping.

«Hea meelega räägiksin siis, kui lõplik tehing on tehtud. Mis me praegu poole pealt ikka räägime, seal on ju patsiendid veel sees ja see ei ole eriti viisakas. Oktoobri lõpp on see aeg, kus patsiendid välja kolivad ja omand üle läheb,» selgitas Siilats.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles