Juunis peatus majutusettevõtetes turiste 4 protsenti mullusest rohkem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voodi. Illustratiivne foto.
Voodi. Illustratiivne foto. Foto: Youtube

Majutusettevõtetes peatus 2013. aasta juunis 4% enam turiste, kui eelmise aasta samal kuul, teatab Statistikaamet. Suurenes nii sise-kui ka välisturistide arv.

Juunis kasutas majutusettevõtete teenuseid 313 000 turisti, neist kaks kolmandikku olid välisturistid. Välisturistidest 44 protsenti saabus Soomest, 10 protsenti Venemaalt, 9 protsenti Saksamaalt ning 5 protsenti Lätist.
Naaberriikidest Soomest, Venemaalt ja Lätist saabus turiste vastavalt 7 protsenti, 4 protsenti ja 10 protsenti enam kui eelmise aasta juunis. Saksamaalt nagu ka mitmetest teistest Euroopa riikidest saabunud turiste peatus majutusettevõtetes vähem kui juunis aasta tagasi. Samas Aasia riikide turiste, kelle osatähtsus majutusteenuseid kasutanud välisturistide üldarvust oli 3 protsenti, peatus majutusettevõtetes 60 protsenti rohkem kui eelmise aasta juunis.

Turismihooajale omaselt oli enamus (73 protsenti) majutusteenuseid kasutanud välisturistidest puhkusereisil, viiendik tööreisil ning ülejäänutel oli
Eesti külastamiseks mingi muu põhjus. Iseloomulikult suvekuudele peatus 67 protsenti välisturistidest Tallinna majutusettevõtetes. Võrreldes turismi madalhooajaga, kui üle kolme neljandiku välisturistidest kasutab Tallinna majutusettevõtete teenuseid, külastavad välisturistid suvel rohkem ka maakondades asuvaid majutusettevõtteid.

Juunis peatus majutusettevõtetes 102 000 siseturisti ehk 5000 enam kui 2012. aasta juunis. Tallinnas peatus 14 protsenti majutatud siseturistidest ning nende arv suurenes eelmise aasta juuniga võrreldes 10 protsenti.

Juunis pakkus külastajatele teenust 1163 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 21 000 tuba ja 49 000 voodikohta. Täidetud oli pool tubadest ja 41 protsenti voodikohtadest. Tallinnas oli nii tubade kui ka voodikohtade täitumus riigi keskmisest suurem.
Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 33 eurot ning oli eelmise aasta juuniga võrreldes euro võrra odavam. Tallinnas maksis ööpäev riigi keskmisest 9 eurot rohkem.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles