Kuressaare linn sai golfiärist väljudes üle miljoni euro kahju

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare
Kuressaare Foto: Irina Mägi

Golfifirmas suurosalust omanud Kuressaare linn sai ärist väljumisel ühtekokku 1,379 miljonit eurot kahju.

Linnavolikogu revisjonikomisjoni rahandusnõunik Mai Takkis tõdes, et linn sai golfifirmast väljatulekuga 1,379 miljonit eurot kahjumit, kirjutab Saarte Hääl.

Ta selgitas, et linnale kuulus 66,1 protsenti aktsiatest, lisaks kohustused. «Jääkvarast loobusime 8000 euro eest, see tegigi kahjumi,» nentis rahandusnõunik. Linn pani Mai Takkise sõnul raha aktsiakapitali 680 660 eurot, hooldustasusid maksti omanikuks olemise ajal 194 000 eurot, väljumisel kustutati arvelduskrediit summas 218 558 eurot.

Rahalist tulu saadi kogu projekti jooksul 173 737 eurot, väikeaktsionäridelt läks sellesse projekti sissemaksena 839 735 eurot. 

Mai Takkis tõdes, et arvestades oletatavat isetasuvuse küsimust, vormi võimaliku muutuse teemat, ettevõtluskeskkonda jm perspektiive või hinnanguaspekte oleks ehk saanud sellest gol ärist ka kasumlikumalt väljuda. «Palju plusse ja miinuseid on väljumisel, neist on korduvalt kõneldud. Kindlasti on positiivne, et linn vabanes pidevalt üleval olnud pingetest projektiga seoses,» tähendas ta.

Hea on ka see, et linnal pole enam vaja hooldustasu maksta, mis oli näiteks 2012. aastal linnavalitsuse jaoks kohustus mahus ca 73 500 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles