Tammist: aastaks 2030 saaks Eesti täielikult taastuvenergiale üle viia

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulegeneraator
Tuulegeneraator Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Eestis oleks võimalik aastaks 2030 kogu elektri- ja soojamajandus sajaprotsendiliselt taastuvallikate kasutamisele üle viia, leiab Eesti taastuvenergia koja juht Rene Tammist.

Tuuleenergia, mida kompenseeriksid vajadusel Põhjamaade hüdroelektrijaamad, annaks taskukohase energiahinna mitte ainult Eestile, vaid kõikidele Balti riikidele ja Põhjamaadele, rääkis Tammist «Aktuaalsele kaamerale», vahendab ERR Uudised.

«Taastuvenergia kasutamine nii elektri- kui soojatootmises võimaldaks aastaks 2030 pakkuda tarbijatele ligi viiendiku võrra soodsamat elektrienergiat kui alternatiivsed tootmisportfellid ning vähendada soojusenergia hinda ligi 20 Eesti asulas,» rääkis ta.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi eestvõttel algab peagi energiamajanduse arengukava koostamine aastani 2030 ning majandusminister Juhan Parts möönab, et energiahind on tulevikustsenaariumi üks põhikomponente.

Parts prognoosib, et põlevkivienergeetika tuleviku üle peetakse arengukava läbirääkimistel kõige tulisemaid vaidlusi, sest maailm on täis üksteisele risti vastukäivaid uurimusi fossiilsete kütuste perspektiividest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles