Ametiühingute streik möödus oodatust rahulikumalt

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Streikivad bussijuhid Hobujaamas.
Streikivad bussijuhid Hobujaamas. Foto: Liis Treimann

Täna korraldasid ametiühingud üleriigilise streigi, mis möödus oodatust rahulikumalt.

Kui paljudele inimestele tundub, et streik kukkus läbi, siis ametiühingute liidrid peavad streiki edukaks, vahendas Reporter.ee videolõik.

Tallinnas toimis bussi- trammi- ja trolliliiklus häireteta.

Reporteril õnnestus mõni streikija siiski leida.

«Ma leian, et uus töölepinguseadus ei arvesta kõigi tööliste huvidega,» teatas trollijuht Irina. «Kui me ise enda eest ei seisa, kes siis veel?»

Ametiühingud süüdistavad streigi läbikukkumises tööandjaid. Väidetavalt olid Tallinna Autobussikoondise ülemused bussijuhte ähvardanud, teatas uudistesaade. Trammipargis olevat aga ametiühingute väitel streikijate asemele toodud 40 kodudes vaba päeva nautinud trammijuhti.

«Kui tööandjad said reedel kätte streigiteated, hakati mitmes ettevõttes vahetusi ümber tõstma, et panna tänaseks päevaks kavandatud streigiajaks tööle tööandjale kuulelikumad inimesed ja sellega vähendada streigi ulatust ja mõju,» rääkis ametiühingute keskliidu esimees Harri Taliga. «Samas täna oli terve rida juhtumeid, kus tööandjad hakkasid ähvardama töötajaid, keelasid neil streigis osaleda. Need on kõik asjad, mis on selgelt ebaseaduslikud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles