Bloomberg: Nokia plaanib telekomiseadmete ettevõttes suuri koondamisi

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia
Nokia Foto: Reuters

Kolm anonüümseks soovida jäänud allikat kinnitasid Bloombergile, et Soome elektroonikatootja Nokia plaanib peale NokiaSiemensi telekomiseadmete ühisettevõtte täielikku omandamist vähendada selle töötajate arvu kasumlikkuse nimel kuni 8500 võrra.

Kindlat otsust selle kohta veel tehtud ei ole.

Mobiilitootja Nokia teatas juuli alguses, et ostab Saksamaa tööstuskonglomeraadilt Siemens välja viimase osaluse ühisettevõttes Nokia Siemens Network, tehingu hinnaks oli 1,7 miljardit eurot.

Nokia ja Siemensi võrdse osalusega ühisettevõtte aktsionäride lepingu kehtivus lõppes aprillis, pärast mida oli mõlemal poolel voli teha oma osalusega mis tahes. Siemens oli varem öelnud, et ettevõttel pole mingit soovi osalust endale jätta.

Allikate sõnul vähendab Nokia ühe stsenaariumi kohaselt telekomiettevõtte töötajate arvu 2014. aasta lõpuks praeguselt 50 500-lt 42 000-ni ehk 17 protsendi võrra, müües või sulgedes tehaseid ning viies tootmise osaliselt alltöövõtjate kätte.

NokiaSiemens on viimase kahe aasta jooksul koondanud rohkem kui 20 000 töökohta, tõstes sellega vähenenud käibe kiuste oma kasumlikkust.

Bloombergi hinnangul annaks iga kulude vähendamise plaan Nokiale suurema võimaluse telekomiseadmete sektoris naabrist rivaali Ericssoni ja Hiina tootjatega võistlemiseks.

Nokia ei soovinud Bloombergile koondamiseplaanidega seonduvaid kuuldusi kommenteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles