Baltika lõpetas poolaasta napilt kasumis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltika moehooaja avamise moeshow´le 30. jaanuaril
Baltika moehooaja avamise moeshow´le 30. jaanuaril Foto: Jelena Rudi

Baltika tänavu teise kvartali puhaskasum oli 624 tuhat eurot, mis on üheksa protsenti rohkem, kui eelmisel aastal ning tugeva teise kvartali najal jõuti ka poolaasta lõikes 21 000 euroga kasumisse.

Eelmisel aastal lõpetati poolaasta 471 000 euro suuruses kahjumis.

Napp kasum saavutati tänu headele müükidele Balti riikides ning mõnevõrra paranenud brutomarginaalile ja kulude kontrollile, teatas ettevõte börsile.

Jaemüügi kasv jätkus teises kvartalis ettevõtte kõige suurema müügimahuga turgudel ehk kõikides Baltikumi riikides – kasvades enim Eestis (19%) ja Lätis (13%). Leedu saavutas nii müügi kui ka müügiefektiivsuse kasvuks 10%, olles efektiivsuse näitaja poolest Grupi parim.

Väiksema müügimahuga Ida-Euroopa turgude tulemused olid tagasihoidlikumad - Venemaa jaemüük vähenes 1% ja Ukraina 2%. Kui Venemaal oli märgata tarbija kindlustunde nõrgenemist ning sellest tingitult nõudluse vähenemist, siis Ukraina tulemust mõjutas eelkõige müügipinna vähenemine. Lisaks nõrgenes Venemaa rubla ja Ukraina grivna teises kvartalis, mistõttu sai ettevõte esimeses poolaastas valuutakursikahjumit 242 tuhat eurot.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles