Sampo juht: soomlasi ootab majanduse ja elatustaseme langus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome lipp
Soome lipp Foto: SCANPIX

Soome Sampo kontserni juht Kari Stadigh avaldas arvamust, et 25-aastase tõusu järel ootab Soome majandust 10-aastane langus, millega kaasneb inimeste elatustaseme langus, kirjutab Kauppalehti.

Ta tõdes, et «hookus-pookus» Soomet uuele tõusule ei aita ja kui muudatusi ei tehta, jätkub vaesumine.

Tema sõnul tuleb kõigepealt tunnistada, et Soome elab üle oma võimaluste ja et poliitikud on jaganud lubadusi, mille täitmine käib üle jõu. Poliitikud arvavad, et probleeme saab lahendada tulude ülekandmisega, kuid see rong on Stadighi jutu järgi läinud.

Soome on jõudnud seisu, kus maksud tekitavad lisakahju ega aita luua jõukust.

Kriitiline on Kauppalehtis ka ettevõtja Marko Parkkinen, kes oma blogis kirjutab, et Soome vajab praeguse ebakindluse lõpetamiseks kohe 1. septembrist põhjalikku kriisi, mis aitaks teha tõelisi otsuseid ja muudatusi.

«Minu hinnangul vajab Soome kriisi. Suvel harvendasin mootorsaega metsa Tammisaaris. Sain aru, et metsa harvendamisel ja kriisi lahendamisel tuleb rakendada samu meetodeid,» kirjutab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles