Leedu ametiühingud avaldasid eestlaste streigile toetust

Sandra Maasalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu ametiühingu liikmed avaldasid eestlaste streiginõudmiste toetuseks Vilniuse Eesti saatkonna ees meelt.
Leedu ametiühingu liikmed avaldasid eestlaste streiginõudmiste toetuseks Vilniuse Eesti saatkonna ees meelt. Foto: Erakogu

Leedu ametiühingud korraldasid täna Eesti saatkonna juures Vilniuses Eesti Ametühingute Keskliidu korraldatud streigi toetuseks piketi.

Keskpäeval alanud piketil osales üheksa ametiühinguaktivisti, kes hoidsid käes plakateid, millel kutsusid austama töötajate õigusi ning toetasid Eesti ametiühingute seaduslikke nõudmisi.

Leedu tööföderatsiooni juht Janina Svediene ütles, et Leedu ametiühingute seas on toetajaid eestlaste nõudmistele palju rohkem, kuid suurema piketi korraldamiseks ei hakatud luba taotlema.

Ta lisas, et Leedu ametiühingud toetavad eestlaste nõudmisi ning need on õigustatud. «Leedus on alati arvatud, et eestlased on vaoshoitud ja ei reageeri nii kiiresti tõsistele väljakutsetele, kuid nüüd me näeme, et eestlased on otsustavad,» lisas Svediene.

Piketeerijad on ette valmistanud ka pöördumise Eesti valitsuse poole, see tahetakse üle anda Eesti saadikule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles