Täna streikis alla 1000 transporditöötaja

Sandra Maasalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeval korraldasidi ametiühingud  üleriigilise streigi.
Teisipäeval korraldasidi ametiühingud üleriigilise streigi. Foto: Peeter Langovits.

Transpordi ametiühingu teatel streikis täna reaalselt umbes 700 inimest, toetust avaldas ligi 2000.

Planeeritud mahus toimusid streigid Tartu, Põlva ja Narva ühissõidukites. Samuti streikisid transpordi ametiühingusse kuuluvad Eesti Posti kullerid Tallinnas ning Tallinna, Virumaa, Tartumaa ja Võrumaa teehooldajad. Lisaks toimusid kõik kavandatud streigikoosolekud rohkem kui kahekümnes ettevõttes.

Ametiühingu andmeil seiskus Tallinnas trolliliiklus 70 protsendi ulatuses, bussiliikluses oli streikijaid ligi 20 protsenti.

«Ka trammijuhid olid tublid. Järgmine kord saame ka need juhid ühe mütsi alla, kes erinevatel põhjustel täna streigiühtsust murdsid,» ütles transpordi ametiühingu Põhja-Eesti koordinaator Alexander Martynenko.

Tallinna Autobussikoondise (TAK) teatel Tallinna bussiliinidel otseseid liinihäireid ei olnud ja bussid sõitsid graafiku kohaselt. Nende andmeil sõitsid mitmed bussijuhid liinil esiklaasile pandud kollaste streigiüleskutse lehtedega, toetades streikijaid moraalselt.

Transpordi ametiühing nimetas streigipäevast kokkuvõtet tehes üritust 70 protsendi ulatuses õnnestunuks. «Põhiline sai öeldud - töötajad ei lase endast vaikselt üle sõita ja me seisame valitsuse plaanide vastu töötajate õigusi vähendada,» ütles transpordi ametiühingu esimees Peep Peterson.

Eesti Transpordi- ja Teetöötajate Ametiühingul on 4600 liiget. Transpordi ametiühingu liikmed streikisid ametiühingute keskliidu korraldatud töölepingu seaduse muudatusi taotleva streigi raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles