IMF ennustab Hispaaniale pikka ja piinarikast tööpuudust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) tegevjuht Christine Lagarde
Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) tegevjuht Christine Lagarde Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) prognoosib Hispaaniale tumedat tulevikku: värske raporti kohaselt on riigi töötusmäär üle 25 protsendi veel vähemalt viis aastat.

IMF kinnitab küll, et praeguse seisuga peaks Hispaania tänavu majanduslangusest väljuma, kui hoiatab samas, et riigi 6 miljonit töötut kasvust tõenäoliselt kasu ei lõika.

«Taastumine tuleb nõrk ning selle mõju tööhõivele on piiratud, isegi 2018. aastal on töötus veel üle 25 protsendi,» kirjutab IMF Hispaania majanduse aastaülevaates.

Hetkel on Hispaania töötusmäär veidi üle 26 protsendi – üks tööstusmaailma kõrgemaid.

IMFi prognoos on järjekordne hoop Mariano Rajoy räsitud valitsusele, mis on lootnud, et majanduse taastumise märgid viivad valijate mõtted eemale Popular partei musta kassa skandaalist.

Rajoy ja tema liitlased on adunud lootuskiirt tõsiasjas, et Hispaania majandus langes teises kvartalis vaid 0,1 protsenti ning tõotab teises poolaastas kasvama hakata.

IMF ja mitmed sõltumatud analüütikud hoiatavad aga, et kasv tuleb lähiaastatel liiga väike (alla 1 protsendi) võimaldamaks uute töökohtade teket.

Copyright The Financial Times Limited 2013

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles