Pankrotihaldur taotleb Rein Kilgile ärikeeldu

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk
Rein Kilk Foto: Peeter Langovits

Ettevõtja Rein Kilgi sõnul on ASi Werol Tehased pankrotimenetluses temale taotletava ärikeelu põhjus väljapressimine.

Esmaspäeval alustati Jõgeva maakohtus lisaks ASi Werol Tehased pankrotimenetlusele ärimees Rein Kilgi ärikeelu kohaldamise protsessi. Kilgile ärikeelu kehtestamist taotlevad Werol Tehaste pankrotihaldur Toomas Saarma ja pankrotitoimkonna esimees vandeadvokaat Üllar Talviste. Samuti taotlevad nad õlitehase juhtkonda kuulunud Meelis Virrole ärikeelu kehtestamist, kirjutas täna Äripäev.

Kilk rääkis kohtuistungil, et on solvunud, kuna tegemist on tarbetu stigmatiseerimisega. «On küüniline, et mina, kes ma olen loonud tuhandeid töökohti, lõpetaksin ettevõtluse. See oleks ühiskonnale vaieldamatult kahjulik,» märkis ta. Kilk lisas, et tegemist pole ainult riigile teenitud maksude, vaid ka loodud töökohtade, korrastatud muinsuskaitseobjektide, asutatud teatritega jne.

«Vastaspool kulutab seda raha, mida mina olen Werolisse teeninud, nad saavad kõik selle eest Werolist palka. Kohus töötab selle raha eest, nende maksude eest, mis on minu ettevõtlusest tulnud,» ütles ta.

Kilk andis kohtusaalis ka mõista, et vastasleer on temalt raha välja pressinud. Kilk märkis, et kohtuistungi eesmärk on võib-olla temalt raha saada. «Siin võib olla soov saada minult raha, aga seda just mitte kõige eetilisemat teed, mitte öelda ebaseaduslikke meetodeid kasutades,» ütles Kilk kohtuistungi vaheajal.

Loe edasi Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles