Ametiühingujuhid peavad streiki õnnestunuks

Sandra Maasalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühingute keskliidu esimees Harri Taliga kontrollib Tallinna Akadeema tee trollide lõpp-peatuses streigi lõpuni jäänud aega.
Ametiühingute keskliidu esimees Harri Taliga kontrollib Tallinna Akadeema tee trollide lõpp-peatuses streigi lõpuni jäänud aega. Foto: Peeter Langovits.

Ametiühingute keskliidu juht Harri Taliga peab tänast streiki tagasilöökidest hoolimata õnnestunuks.

«Võib öelda, et streik on õnnestunud,» kinnitas Taliga täna Tallinnas Mustamäel trollibusside lõpp-peatuses veidi enne tallinna transporditöötajate väljakuulutatud streigiaja lõppu. «Mitmes Eesti linnas on ettevõtteid, kus inimesed streigivad selle vastu, et valitsusel puudub tahe ja soov läbi rääkida.» Taliga avaldas lootust, et streik annab töötajate jaoks positiivseid tulemusi.

Taliga sõnul on tegemist esimese nii laiapõhjalise streigiga Eestis, kuhu on kaasatud paljude elualade esindajaid ja seistakse oma õiguste eest. «Meil ei ole eesmärgiks kõige arvukama, 2003. aasta õpetajate streigi ületamine,» rõhutas ta, lisades, et toona nõuti pelgalt palgatõusu.

«Terve rida tööandjaid asus varakult graafikuid muutma ja streikijatele asendajaid otsima. See näitab, et ametiühingud on arvestatav jõud,» ütles Taliga.

Transpordi ametiühingu juht Peep Peterson ütles, et streigile järgnevatest võimalikest survesammudest on veel vara rääkida. «Tänane päev oli õpetlik, järgmine kord püüame olla ühtsemad,» kinnitas ta. Ühtlasi lubas Peterson, et ametiühingud kaitsevad vere hinnaga kõiki oma liikmeid, keda tööandja streigis osalemise pärast šantažeerima hakkab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles