Suuremate maksuvõlglaste hulka lisandus Tere ja Sportland Eesti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Kruuda.
Oliver Kruuda. Foto: Toomas Huik / Postimees

Saja suurima juriidilisest isikust maksuvõlglase seas leiab augusti alguse seisuga Oliver Kruudale kuuluva ASi Tere, mille 383 000 euro suurune maksuvõlg on ajatatud ning samuti ajatatud 390 000-eurose maksuvõlaga ASi Sportland Eesti.

Võrreldes juuliga on esimeste seast kadunud varasem Eesti suurim maksuvõlglane, Maardus tegutsenud pankrotis OÜ-l Saltreks, kelle võlg on 8,89 miljonit eurot, krediidiinfo andmetel on ettevõte tegevuse lõpetanud.

Saja suurima juriidilisest isikust maksuvõlglase võla kogusumma oli maksu- ja tolliameti andmetel augusti alguses 70,8 miljonit eurot, mida on juuni algusega võrreldes 11,4 miljonit eurot vähem.

Augusti alguses oli täitmata maksukohustusi 48 282 isikul kogusummas 319 miljonit eurot, juuli alguses oli täitmata maksukohustusi 52 886 isikul kogusummas 327 miljonit eurot.

Suurim maksuvõlg on OÜ-l Polar Tekstiil, kelle võlg on 5,49 miljonit eurot, teisel kohal on Oliver Kruudaga seotud pankrotis valdusettevõte AS Luterma 2,96 miljoni euro suuruse võlaga.

Maksuvõlglaste esikümnesse mahuvad veel Rosneft Eesti OÜ 2,11 miljoni euro suuruse võlaga, pankrotis AS Kommest Auto 1,95 miljoni euro suuruse võlaga, pankrotis Tungren AS 1,77 miljoni euro suuruse võlaga, OÜ Vexel Ehitus 1,67 miljoni eurose võlaga, OÜ Toitlustusteenused 1,5 miljoni eurose võlaga, varem OÜ Gillian nime kandnud pankrotis Õigusvastaselt Represseeritute Kaitse Büroo OÜ 1,46 miljoni eurose võlaga, OÜ Ozon MMG Grupp 1,41 miljoni eurose võlaga ning Bienvenue OÜ 1,38 miljoni euroga.

Lisaks Saltreksile on nimekirjast kadunud veel Aqualine, Bytes & more OÜ, Estudoil OÜ, Kalevo Holdin OÜ, Mirakees OÜ, Rekkur OÜ ja Taskmaster OÜ.

Sinna on lisandunud aga pankrotis OÜ Codewiser, pankrotistunud OÜ Hard-Restauraator, Makri Brothers OÜ ja pankrotis AS SMR Teed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles