Rahanduskomisjon jättis käibemaksu tõstmise toetuseta

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu rahanduskomisjoni esimees  Taavi Rõivas.
Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Taavi Rõivas. Foto: Peeter Langovits.

Riigikogu rahanduskomisjon jättis toetuseta valitsusliidu plaani tõsta käibemaksu 18 protsendilt 20 protsendile, mis on tähtis osa valitsuse kavast parandada riigi eelarvepositsiooni kuue miljardi krooni võrra.

Praegu käival riigikogu istungil, kus arutamisele tuleb ka käibemaksu tõstmine, lausus rahanduskomisjoni esimees Taavi Rõivas (Reformierakond), et komisjonis ei leidnud käibemaksu tõstmine toetust, kuid lisas samas, et «eks näis, mis saalis saab».

Vähemusvalitsusel (Reformierakond ning Isamaa ja Res Publica Liit) on 101-liikmelises riigikogus 50 saadikut, kuid võib samas arvestada roheliste toetusega, sest eelmisel nädalal tuldi neile keskkonnatasude ja aktsiiside tõstmise küsimuses vastu.

Käibemaksu kergitamine 1. juulist peaks sel aastal tooma riigile 800 miljonit krooni lisatulu. Rõivas on praegu käiva istungi ajal käibemaksu tõstmist ka mitmel korral kaitsnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles