Sony nõukogu lükkas meelelahutusüksuse börsile viimise ettepaneku tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sony logo
Sony logo Foto: SCANPIX

Sony nõukogu lükkas tagasi ettevõtte suurima osaniku, riskikapitalifirma Third Point juhi Daniel Loebi ettepaneku viia raskustes ettevõtte meelelahutusüksus Sony Entertainment börsile, kirjutab Reuters.

Umbes 1,13 miljardi dollari väärtuses Sony aktsiaid ehk 7 protsenti ettevõttest omav USA riskifond Third Point saatis mai keskel Sony juhile Kazuo Hiraile avaliku kirja, milles soovitas muuta firma muusika- ja filmiäri koondav meelelahutusüksus Sony Entertainment aktsiate avaliku esmapakkumise läbi kontserni kõrvalettevõtteks. Hirai keeldus antud ettepanekust, misjärel hakkas seda arutama Sony nõukogu.

Sony Entertainmenti IPO oleks Third Pointi hinnangul võinud tõsta Sony aktsiate väärtust kuni 60 protsendi võrra ning riskifond oli nõus selle läbiviimiseks ettevõttele laenama kuni kaks miljardit dollarit.

Loeb on teatanud, et üksuse börsile viimise ettepaneku tagasi lükkamine oli talle pettumuseks, kuid ta üritab ka edaspidi selle vajalikkust ettevõtte nõukogule selgeks teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles