RMK poolaasta kasum suurenes 58 protsenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigimetsa Majandamise Keskus kasvatab käivet ja kasumit.
Riigimetsa Majandamise Keskus kasvatab käivet ja kasumit. Foto: Mihkel Maripuu

RMK tänavuse kuue kuu müügikäive ulatus 72,4 miljoni euroni, mis on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 11 protsenti suurem ning kasum on kasvanud suisa 58 protsenti 11,3 miljoni euroni.

Valdava osa tuludest teenis RMK metsamaterjali ja hakkpuidu müügist. Kuue kuuga müüs RMK 1,6 miljonit kuupmeetrit metsamaterjali kokku 66,8 miljoni euro väärtuses. Keskmiseks metsamaterjali müügihinnaks kujunes 41,8 eurot kuupmeetrist, mis on eelmise aasta esimese poolaastaga samal tasemel.

Käesoleva aasta esimesel poolaastal müüs RMK raidmeid ja hakkpuitu 0,1 miljonit kuupmeetrit 3,2 miljoni euro väärtuses, keskmine müügihind ulatus 27,7 euroni kuupmeetrist.

«Kasumi kasvu taga on suurenenud nõudlus saepalgi järele ning koos sellega kasvanud palgi hind,» kommenteeris RMK juhatuse esimees Aigar Kallas ning lisas, et hetkel ületab palgi osas nõudmine pakkumist. Madalama hinnaga kaubagruppide (paberi- ja küttepuit) osas on aga turunõudluse vähenemisega kaasnenud ka mõningane hinnalangus.

Kolmandat aastat järjest kasvas RMK metsauuendustööde maht - teises kvartalis pani RMK kasvama 17,2 miljonit taime, mida on 4% rohkem kui eelmise aasta samal perioodil.

«Suuremahuliste metsauuendustööde tegemiseks andsime teises kvartalis hooajalist tööd enam kui 1500 inimesele,» selgitas Aigar Kallas ja lisas, et teist aastat järjest jätkuvad metsauuendustööd riigimetsas ka sügisel.

2013. aasta eelarves prognoosib RMK selle aasta müügituluks 140,6 miljonit eurot ning kasumiks 16,2 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles