Karm reaalsus: pea kõik inimesed ajavad tegelikult töö ajal eraasju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maniküür.
Maniküür. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Isegi kui ettevõtte sisekorraeeskirjadega on karmilt keelatud tegeleda tööajal muu kui ainult töökohustustega, ajab enamik inimesi ikkagi töö ajal ka isiklikke asju. Ja jutt ei käi lõunapausi ajal kõrvalasuvasse poodi lippamisest, vaid hoopis enamast.

Inc.com vahendab digitaalmeediagrupi Captivate tehtud uuringut, kust selgus, et 93 protsenti töötajatest tegeles tööajal neti teel isiklike asjade ajamisega, lahkus tööpäeval eraasjade korraldamiseks kontorist või käis pauside ajal lähikonnas shoppamas. Iga viies küsitletu tunnistas, et on nädala jooksul teinud kõike seda.

Kaks kõige populaarsemat kohta, kus inimesed töö ajal käivad on pangad ja postkontorid. Põhjuseks ikka see, et nende asutuste tööaeg on sama, mis enamikes ettevõtetes.

68 protsenti töötajatest ütles, et nad surfavad tööajast lehekülgedel, mis pole üldse nende tööga seotud. 53 protsenti inimestest tunnistasid, et veedavad aega sotsiaalmeedia lehekülgedel suheldes. Inimeste arv, kes tööajast internetis hoopis oste teevad, on alates 2011ndast aastast suurenenud suisa 63 protsenti. Selgub, et mehed on suuremad tööajal internetis ostlejad, samas kui naised eelistavad pigem kontorist väljas poodides või maniküüris käia.

Võiks arvata, et juhid on töötajate sellise käitumise peale äärmiselt häiritud, kuid see pole nii. «Jah, ma tean, et nad seda teevad. Mul endalgi on ju vaja vahel keset päeva arsti vastuvõtule minna,» ütleb Skai Blue Media president Rakia Reynolds. «Tasakaal peab olema…mul ei ole sellega probleemi, kui keegi peab keset tööpäeva isiklike asjadega tegelema.»

Marks Group PC omanik Gene Marks ütleb samuti, et õigupoolest ta ei hooli sellest, millega ta töötajad päevad läbi tegelevad. On vaid tingimus – nende töö peab olema õigeaegselt tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles