Kredex käendas tänavu ettevõtete laene 32 miljoni euro ulatuses

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kredex
Kredex Foto: Kredex

Käesoleva aasta kuue kuuga käendas Kredex 293 ettevõtte finantskohustusi 32 miljoni euro ulatuses, mis on ettevõtetel võimaldanud oma äritegevuse arendamiseks kaasata pankadest laene, liisingut ja pangagarantiisid 60 miljoni euro eest.

Jaanuarist juunini on Kredexi väljastatud käenduste rahaline maht suurenenud 37 protsenti ja toetatud ettevõtete arv 24 protsenti võrreldes möödunud aasta sama perioodiga. Sel aastal rahastatud projektide tulemusena plaanivad ettevõtted luua 335 uut töökohta.

Alates 2001. aastast on Kredex käendanud 2687 ettevõtte finantskohustusi summas 384 miljonit eurot, mis on võimaldanud ettevõtetel pankadest kaasata rahastamist summas 771 miljonit eurot. Toetatud projektide tulemusena on loodud ligikaudu 10 400 uut töökohta.

Kredexi täiendav käendus on mõeldud jätkusuutlikele ja arenevatele ettevõtetele, kellel puudub pangalaenu saamiseks piisav tagatis või on liialt lühike krediidiajalugu. Kredex tagab kuni 75 protsenti Eestis tegutseva kommertspanga poolt väljastatava laenu, liisingu või pangagarantii jäägist.

Kredex on riigi finantsasutus, mis aitab parandada Eesti ettevõtete rahastamisvõimalusi, maandab krediidiriske ja võimaldab inimestel rajada või renoveerida oma kodu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles