Taliga: suure tõenäosusega streik tuleb

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Taliga hiljutisel meeleavaldusel Toompeal.
Harri Taliga hiljutisel meeleavaldusel Toompeal. Foto: Liis Treimann

Ametiühingute keskliidu juht Harri Taliga ütles, et suure tõenäosusega streik homme toimub, aga otsus selle kohta tuleb täna kell viis.


Taliga sõnul ei ole valitsus siiamaani ilmutanud soovi ametiühingutega kokkuleppele jõuda.

Õiguskomisjonis täna kolm tundi kestnud arutelu keskendus tema sõnul valitsuse töölepinguseadusse tehtud muudatusettepanekute arutamisele. Reede õhtul laekus tema sõnul veel kümme lehekülge täiendavaid muudatusettepanekuid. Taliga sõnul näitab see, et seaduses on palju praaki.

Ametiühingud on eriti vastu öötöö soodustustest loobumisele ja 15-tunnise vahetuse kehtestamisele, mis on vastuolus Euroopa sotisaalhartaga.

«Tööaja korralduse põhjendamine paindlikkusega näitab, et inimesi tahetakse sundida ületunnitööle. See kõik on õõvastav,» lausus Taliga. Häältega 5:4 viis komisjon oma tahtmise siiski läbi, sest just selline on õiguskomisjonis koalitsiooni ja opositsiooni vahekord.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles